donderdag 6 september 2012

Ervaring

ABC opleiding aan Avans in Den Bosch bevalt goed.

De eerste week van school zijn we op introductie geweest in Apeldoorn bij ''Stay Ok''. Dit was een geweldige week met veel groepsactiviteiten(van survivelen tot aan een 70's party met Dj). Het leek op een soort teambuilding week waarbij je je medestudent super goed kon leren kennen. De 2e jaars hadden leuke activiteiten verzonnen en ik denk dat er weinig/geen mensen dit een saaie introductie hebben gevonden.

Daarnaast begonnen we bij de introductie al gelijk in projectgroepen, iets wat totaal nieuw voor me was. Heb weleens wat in groepjes gedaan op me vorige opleiding maar dat was een heel ander verhaal. Hierbij moest je echt gaan brainstormen om de opdrachtgever Stichting Veldwerk weer op de been te krijgen. Hiermee zijn we 2 dagen bezig geweest en hebben we verschillende oplossingen voor hun bedacht. Natuurlijk super voor die stichting dat ze scholen kunnen vragen om met creatieve ideeën te komen i.p.v. dat ze commerciële instellingen in moeten zetten.

De week erop kregen we al gauw te zien wat er totaal verschillend is aan MBO en HBO, ipv dat je gezamelijk in boeken stof doorneemt moet dit nu zelfstandig en thuis. Dat betekent dat ik voor het eerst weer in lange tijd huiswerk ben gaan maken, maar dit stimuleert je ook om aan je eigen toekomst te bouwen.

Er was even wat onduidelijkheid bij mij van wat die lesmodules nu allemaal inhielden maar dat houdt eigenlijk in dat als je in de les komt je deze modules al van te voren dient in te lezen. soort van huiswerk voor de les en huiswerk na de les.

Nadat we aan de slag zijn gegaan met de opdrachtgever het Brabants Dagblad merk ik dat ik het moeilijk vind om de aandacht bij het onderwerp te houden bij het brainstormen, daardoor dwalen we vaak af en krijgen we weinig werk in een veel te lange tijd pas af (iets waar we echt aan moeten gaan werken de groepsleden zijn eigenlijk iets te gezellig :d)

De leraren en leraressen zijn naar mijn mening allemaal heel goed en gespecialiseerd in hun vak, en staan open voor vragen.

Dit waren mijn ervaringen van de eerste weken van de opleiding Advanced Business Creation, deze blog zal ik regelmatig updaten voor nieuwe ervaringen, Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten