woensdag 26 september 2012


Mystery Land 

Een festival met een nieuwe dimensie. Innovatief en onderscheidend! De toekomstige technologie zal nieuwe deuren openen voor het festival. Om deze missie te realiseren presenteren wij een plan waarbij gebruik zal worden gemaakt van nieuwe mobiele technologie.

Maak gebruik van de NFC-Chip!

NFC staat voor 'Near Field Communication' en maakt het mogelijk via het mobiele toestel informatie uit te wisselen met andere systemen. Het toestel dient hiervoor contact te maken met een andere chip. Dit kan ingezet worden op de volgende manieren:
  • NFC Toegang
    Je mobieltje is direct het toegangsbewijs voor het festival terrein. Je check-in en check-out. Het festival weet dat je op het terrein bent.
  • NFC Betaling
    Met je mobiele telefoon reken je drank/eten en andere artikelen op het festival af. Festivalgangers hoeven geen contact geld meer mee te nemen.
  • NFC Informatie overdracht
    Snel en eenvoudig (persoonlijke) informatie delen met andere festivalgangers of medewerkers. Voorbeeld: persoon komt bij EHBO-post aan en met 1 contact heeft de post alle informatie over deze persoon. Persoonlijke gegevens. En andere informatie (GPS-locatie etc) ten tijden van het festival vergaard.

Location Based Networking

Een zelfbedachte term. Location Based Networking (LBN) stelt de gebruikers die op het festival terrein zijn (geregistreerd met NFC Toegang en gecontroleerd met GPS locatie) in staat om gebruik te maken van een uniek netwerk platform. De mogelijkheden: 

  • Live Waardering
    Bezoekers kunnen optredens en artisten waarderen. Waar is het meeste te doen? Welke optredens bevallen het best? Waar moet ik op dit moment zijn?
  • Programma Updates
    Waar is wat? En hoe moet ik erheen? GPS-lokalisering maakt het mogelijk om de looproute voor de gebruiker te bepalen.
  • Live Messaging
    Communiceren met andere festival bezoekers! Verschillende 'chatrooms' met verschillende onderwerpen.
  • Live Streams
    Toegang tot live streams van optredens op het hele festival.
  • Sharing
    Video's en foto's delen. Ook is hier informatie beschikbaar over het festival, artiesten enzovoorts.
Het festival wordt een totaal nieuwe beleving! Bezoekers maken deel uit van een uniek netwerk. En de organisatie achter het festival heeft een fantastische bron om informatie over de bezoekers uit op te doen. Innovatief en onderscheidend! Festival 2.0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten